Blog › Neurologie

Neurologie

Aanpak TIA-poli verandert met dagconsult (Door: Redactie Slingeland)

Door Gaby Pons van Dijk

Maandag, 15 Januari 2018 Ā 
Patiƫnten die een TIA of een beroerte doormaken moeten goed nagekeken worden op mogelijk behandelbare oorzaken. Eerder zagen we deze patiƫnten daarom op de poli of op de Spoedeisende hulp en volgde een korte opname in het ziekenhuis om alles na te kijken. Per 15 januari is deze gang van zaken totaal veranderd en zullen de neurologen dit allemaal poliklinisch gaan regelen voor de patiƫnt. Zodat een patiƫnt in nagenoeg een dag helemaal nagekeken is en precies weet waar hij of zij aan toe is.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Als hoofdpijn uw dagelijkse leven beĆÆnvloedt (Door: LS, webredactie)

Hoodpijnpoli

Donderdag, 28 December 2017 Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, maar er zijn mensen dieĀ chronische of steeds terugkerende hoofdpijn hebben. DeĀ polikliniek Neurologie is sinds oktober 2015 uitgebreidĀ met een Hoofdpijnpoli.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Samen beslissen: meer oog voor de wensen van de patiƫnt (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 14 December 2017 Extra aandacht voor goede gesprekken tussen arts en patiĆ«ntĀ Het Slingeland Ziekenhuis is onlangs gestart met het project ā€˜Samen beslissenā€™.Ā Doel van het project is het gesprek tussen arts en patiĆ«nt nog verder te verbeteren.Ā Ons belangrijkste advies aan u als patiĆ«nt: durf vragen te stellen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 1


 
Archief