Blog › Recente reacties

Recente reacties

Wendelie heeft gereageerd op Als hoofdpijn uw dagelijkse leven beïnvloedt

Zaterdag, 21 Augustus 2021 om 21:24 - #2

Ik heb vorig jaar een hersenbloeding gehad rechter voorkant. Nu kamp ik veel met druk op hoofd en hoofdpijnen.Wat kan ik innemen ervoor? Ik neem soms advil, paracetamol in.Mvg Wendelie

Vera heeft gereageerd op Samen beslissen: meer oog voor de wensen van de patiënt

Woensdag, 17 April 2019 om 14:44 - #1

Beste neuroloog,Omdat mijn vader onlangs is behandeld voor een heftige infectie aan de blaas, terwijl hij Parkinson heeft. Vraag ik mij af waarom er hem geen probiotica wordt voorgeschreven daar ik vermoed dat de infectie juist vanuit de darmen is gekomen. De darmflora raakt heel erg uit balans na zo’n heftige kuur. Vandaar mijn vraag.

Henk Waardenburg heeft gereageerd op Aanpak TIA-poli verandert met dagconsult

Dinsdag, 2 April 2019 om 15:47 - #4

Een goed initiatief !Nu eens met efficiency voor de patiënt boven die van de organisatie.Voor de patiënt kan het herhaald terugkomen voor allerlei deelonderzoeken heel belastend zijn.Alles in een keer (voor zover mogelijk) is veel minder belastend.Voor sommige patiënten is het reizen naar/van het ziekenhuis al een hele opgave die op deze manier tot een minimum beperkt wordt. Prima!

Sara Vriezen heeft gereageerd op Aanpak TIA-poli verandert met dagconsult

Maandag, 12 Maart 2018 om 22:50 - #3

Is er in deze snelle procedure aandacht voor wat het betekent om een TIA doorgemaakt te hebben? Aandacht voor het psychisch en sociaal functioneren kan de kans op een tweede TIA misschien verminderen? Evt. door zorg op afstand?

Redactie heeft gereageerd op Aanpak TIA-poli verandert met dagconsult

Donderdag, 18 Januari 2018 om 14:41 - #2

Iedere patiënt die binnenkomt met een vermoeden van een TIA of beroerte zal een CT-scan krijgen om grote infarcten of bloedingen uit te sluiten. Komt iemand via de SEH binnen dan volgen de andere onderzoeken tijdens het bezoek aan de TIA-poli. Bij twijfel zal een MRI-scan worden aangevraagd. Deze MRI-scan zal op een andere dag plaatsvinden.