Overslaan en naar de inhoud gaan

Epilepsiespreekuur

Verpleegkundig spreekuur

Gepubliceerd op: 17 februari 2022

Epilepsie is een stoornis in de hersenen. Iemand verliest tijdelijk de controle over zijn lichaam tijdens een plotselinge verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Epilepsie heeft een grote invloed op iemands leven.
Het verpleegkundig epilepsiespreekuur is bedoeld voor de patiënt met epilepsie, de partner of andere familieleden. Tijdens het spreekuur krijgen patiënt en familie uitleg, ondersteuning en begeleiding over hoe om te gaan met de aandoening.

Afspraak maken

Uw neuroloog of uw huisarts kan u doorverwijzen naar het verpleegkundig spreekuur. Als u eerder al eens eens een afspraak heeft gehad op de polikliniek voor uw epilepsie kunt u ook zelf contact opnemen om een afspraak te maken. Een afspraak maakt u via het secretariaat van de polikliniek Neurologie. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer (0314) 32 95 76.

Het epilepsiespreekuur vindt iedere maand plaats. De epilepsieverpleegkundige is verbonden aan de polikliniek Neurologie en bereikbaar via het secretariaat. 

Locatie

Het verpleegkundig spreekuur vindt plaats op de polikliniek Neurologie, begane grond, route 38. U kunt zich melden bij de medisch secretaresse, aan de balie.

Werkwijze

U kunt bij de epilepsieverpleegkundige terecht voor informatie, advies en begeleiding rondom de volgende onderwerpen:

  • ziekteverschijnselen van epilepsie;
  • medicijnen;
  • hoe te handelen bij een aanval;
  • gevolgen voor naasten van de patiënt;
  • omgaan met epilepsie in het dagelijkse leven (werk, sport, vakantie, etc,).

Daarnaast bewaakt de epilepsieverpleegkundige de voortgang van de zorg. Ook kan ze u een luisterend oor bieden als u behoefte heeft uw verhaal te delen. Zo nodig verwijst de epilepsieverpleegkundige u, in overleg met de neuroloog, door naar andere hulpverleners en/of hulpverlenende instanties.
Een afspraak bij de epilepsieverpleegkundige duurt ongeveer 1 uur. Ook uw partner of andere naaste is van harte welkom. U kunt altijd een vervolgafspraak maken met de epilepsieverpleegkundige.

Bereikbaarheid voor vragen

U kunt ook telefonisch contact opnemen met de epilepsieverpleegkundige. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer (0314) 32 95 76 of via de mail epilepsie.verpleegkundige@slingeland.nl. 

Folder

Folder Verpleegkundig epilepsiespreekuur.

 

Laatst bijgewerkt op: 17 februari 2022

Slingeland Ziekenhuis

Anatomie: hersenen, wervelkolom en zenuwstelsel

keeken.jpg
Multiple sclerose, een onvoorspelbare ziekte