KenniscentrumThemapoliklinieken › Hoofdpijnpoli › Hoofdpijnpolikliniek
Patiëntenfolders

Hoofdpijnpolikliniek


De Hoofdpijnpolikliniek is er voor mensen met (chronische of steeds terugkerende) hoofdpijnklachten die hun dagelijks leven beïnvloeden. Tijdens het bezoek aan de hoofdpijnpoli wordt gezocht naar de oorzaken van de hoofdpijn. In de meeste gevallen wordt een hoofdpijn-diagnose gesteld en een passende behandeling in gang gezet.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken bij de Hoofdpijnpolikliniek, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Het spreekuur van de Hoofdpijnpolikliniek vindt plaats op woensdagochtend.
De afspraak kunt u vervolgens maken via het secretariaat van de Hoofdpijnpolikliniek. Het secretariaat is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer (0314) 32 95 76. 

Voorbereiding

Na het maken van de afspraak krijgt u een pakket met informatie thuis gestuurd. Hierin vindt u een informatiebrochure over de werkwijze van de Hoofdpijnpolikliniek, vragenlijsten en een hoofdpijndagboek. De vragenlijsten vult u in. In het hoofdpijndagboek houdt u zelf bij hoe vaak u klachten heeft en hoe erg de hoofdpijn is. Dit dagboek en de ingevulde vragenlijst neemt u mee naar de afspraak.

Uw afspraak

Uw bezoek aan de Hoofdpijnpolikliniek zal ongeveer een uur duren.
Als eerste spreekt u de neuroloog, die neemt het hoofdpijndagboek en de vragenlijsten met u door. Als het nodig is zal de neuroloog lichamelijk onderzoek verrichten of aanvullende onderzoeken voor u aanvragen. Aansluitend spreekt u de hoofdpijnverpleegkundige, die u zal begeleiden in het eventuele vervolgtraject. De hoofdpijnverpleegkundige is ook uw contactpersoon voor vragen gedurende uw behandeling.

Folder

Er zijn folders beschikbaar met meer informatie:

Video: Wat kunt u verwachten van uw afspraak

Deel deze pagina: