Overslaan en naar de inhoud gaan

Betrokkenheid neurologen bij opleidingen

Gepubliceerd op: 17 februari 2022

De vakgroep Neurologie is betrokken bij het onderwijs van

Het kan zijn dat u tijdens uw polikliniekbezoek met één van hen te maken krijgt. Uw neuroloog zal u dat voorafgaand aan uw consult uitleggen.

Co-assistenten Neurologie

Er zijn co-assistenten van de Radboud Universiteit Nijmegen werkzaam in ons ziekenhuis binnen de vakgroep neurologie. De co-assistent is een student geneeskunde die praktijkervaring opdoet in een ziekenhuis. Een geneeskundestudent doorloopt tijdens zijn studie meerdere co-schappen. De co-schappen hebben als doel om de student kennis te laten maken met de meeste medische vakgebieden. 

Voor het co-schap Neurologie werken de co-assistenten gedurende vier weken mee op de polikliniek en op de verpleegafdeling, waarbij ze leren zelfstandig een oordeel te vormen over het probleem van de patiënt. Voor de patiënt betekent dit, dat hij een beginnend arts aan zijn bed kan zien, of tijdens de afspraak op de polikliniek. De coassistent werkt onder supervisie van de neuroloog en heeft net als iedere zorgverlener een geheimhoudingsplicht.

Als een co-assistent betrokken wordt bij een consult op de polikliniek Neurologie zal de secretaresse dit bij het plannen van de afspraak overleggen met de patiënt. Het consult zal langer duren omdat de co-assistent eerst zelf in gesprek gaat, vragen stelt over de klachten en neurologisch onderzoek verricht. Daarna sluit de neuroloog aan om de bevindingen van de co-assistent door te nemen en vervolgens de patiënt zelf te beoordelen. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij patiënten waar geen co-assistent bij betrokken wordt. 
 

Laatst bijgewerkt op: 12 januari 2024

Slingeland Ziekenhuis

Anatomie: hersenen, wervelkolom en zenuwstelsel

Logopedisten Dirk Berghuis en Lisa van Asten. ©foto: Marcel Rekers
Door logopedie weer kunnen slikken en praten