Overslaan en naar de inhoud gaan

Rugcentrum Achterhoek

Gepubliceerd op: 17 februari 2022

Mensen met rugklachten kunnen terecht in het Rugcentrum Achterhoek (RCA) van het Slingeland Ziekenhuis. Binnen het Rugcentrum werken meerdere disciplines samen om op een snelle en gedegen manier de oorzaak van uw rugklachten te achterhalen en een persoonlijk behandeltraject te starten.


Patiënten van het Rugcentrum krijgen in 2 tot 3 uur een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek en worden onderzocht door de neuroloog of verpleegkundig speciaist. Indien nodig worden diverse aanvullende onderzoeken gedaan.

De uitslag van alle onderzoeken worden dezelfde dag nog met u besproken door de neuroloog of verpleegkundig specialist. In overleg met u wordt dan ook een passend behandelprogramma in gang gezet om u van uw rugpijn te verlossen.

Afspraak maken

Voor een afspraak bij het Rugcentrum is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.
Een afspraak bij het RCA kunt u maken op telefoonnummer (0314) 32 99 92.
Mocht u voor een afspraak verhinderd zijn, dan verzoeken wij u om tijdig contact op te nemen, zodat er nog iemand anders in uw plaats kan komen.

MRSA
Heeft u de afgelopen 2 maanden een medische behandeling gehad in het buitenland of komt u of een gezinslid van u beroepsmatig in contact met levende varkens of vleeskalveren? Meld dit bij het maken van een afspraak. Dit in verband met maatregelen tegen de MRSA-bacterie.

Locatie

U volgt de route 38, begane grond, vanaf de hoofdingang.

Folder over dagopname

Voor de gang van zaken op de dag van opname raden wij u aan om de patiëntenfolder over het Rug Centrum Achterhoek te lezen.


Laatst bijgewerkt op: 12 januari 2024

Slingeland Ziekenhuis

Anatomie: hersenen, wervelkolom en zenuwstelsel

shutterstock-1630251754-infuus-3.jpg
Deelname wetenschappelijke studie leidt tot behandeling op maat voor MS-patiënt