Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel gestelde vragen

Neurologie

Gepubliceerd op: 18 februari 2022
Kan ik een vraag stellen aan een neuroloog van het Slingeland?
expand_more

U kunt per email geen vraag stellen over uw eigen gezondheid aan ons ziekenhuis. Wij kunnen niet garanderen dat het e-mailverkeer op een veilige wijze plaatsvindt zodat uw persoonlijke gevens beschermd zijn tijdens de verzending.

Als u onder behandeling bent bij de neuroloog, kunt u een E-consult in Mijn Slingeland in een veilige omgeving een vraag stellen aan de zorgverlener bij wie u onder behandeling bent. Het bericht in een e-consult wordt aan het specialisme aangeboden. De secretaresse zorgt dat uw bericht bij de juiste persoon terecht komt voor beantwoording.  

Als u (nog) niet onder behandeling bent van een neuroloog in het Slingeland Ziekenhuis raden we u aan om bij gezondheidsklachten eerst contact op te nemen met uw huisarts. Die zal u adviseren en indien nodig een verwijsbrief geven naar een specialist in het ziekenhuis. Specifieke vragen over uw gezondheid kunt u dan tijdens een consult stellen.

Kan ik een second opinion vragen bij de neuroloog van het Slingeland?
expand_more

Bent u patiënt van een neuroloog in een ander ziekenhuis? Voor een second opinion in het Slingeland Ziekenhuis heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of de specialist in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. Heeft u een verwijzing, dan kunt u contact opnmemen met de polikliniek om een afspraak te maken voor een second opinion.

Bent u onder behandeling in het Slingeland en wilt u een second opinion van een andere neuroloog binnen het Slingeland Ziekenhuis? Dat kan. U kunt altijd om een tweede mening vragen. U heeft van niemand toestemming nodig, ook niet van uw eigen specialist. We raden wel aan om dit te bespreken met uw specialist. Ook als u besluit naar een ander ziekenhuis te gaan. U heeft namelijk wel een verwijzing nodig. 

Kan in mijn medisch dossier van de neuroloog krijgen?
expand_more

Een patiënt heeft recht op inzage van zijn/haar medisch dossier waarin gegevens staan over de behandeling in het ziekenhuis.

Het snelst heeft u inzage in uw medisch dossier via Mijn Slingeland. Informatie die na 29 september 2016 is ingevoerd, is te zien in het online dossier. Informatie van voor deze datum kan alleen via het privacyformulier worden opgevraagd.

Het is ook mogelijk  verzoek tot inzage in het medisch dossier te doen door het 'privacyformulier' in te vullen. Zie Dossier opvragen.

Kan ik op de poli Neurologie terecht voor de CBR-keuring voor mijn rijbewijs?
expand_more

De artsen van het de polikliniek Neurologie verzorgen ook de CBR-keuring voor het rijbewijs van hun patiënten.
De neurologen verrichten deze keuringen tegen scherpe prijzen, aangezien deze keuringen niet gedeclareerd kunnen worden bij de zorgverzekering. Externe bureau's die deze keuringen aanbieden (waar het CBR naar verwijst) zijn vaak duurder, bovendien moeten zij voor de keuring de informatie over de patiënt vaak opvragen in het ziekenhuis. Daarvoor rekenen zij vaak ook nog kosten. 

We raden onze patiënten aan om voor een CBR-keuring een afspraak in het ziekenhuis te maken. Neem hiervoor telefonisch contact op met het secretariaat op tel. (0314) 32 95 76.

Laatst bijgewerkt op: 03 november 2022

Slingeland Ziekenhuis

Anatomie: hersenen, wervelkolom en zenuwstelsel

Logopedisten Dirk Berghuis en Lisa van Asten. ©foto: Marcel Rekers
Door logopedie weer kunnen slikken en praten