KenniscentrumZorgverlenersNeurologen › Dr. G.E.M. Kienstra › dr. G.E.M. Kienstra

dr. G.E.M. Kienstra

Neuroloog

Werkzaam in Slingeland Ziekenhuis: 2001
(BIGnr. 79022023601)


Opleidingen:

  • Opleiding geneeskunde: Universiteit van Amsterdam
    (Arts)examen (jaartal): 1986
  • Opleiding tot specialist :
    Elisabeth/Twee Steden Ziekenhuis Tilburg (huidige naam ETZ)
Promotie onderzoek: Universiteit van Amsterdam 1996. 
Titel proefschrift: ”Backpain in cancer patients: a clinical study with MRI”


Aandachtsgebieden binnen Slingeland: 

  • neuro-oncologie
  • behandeling met botuline toxine voor dystonie patiënten
  • bewegingsstoornissen (incl. de Ziekte van Parkinson)
  • neuromusculaire ziekten.

Even voorstellen

De Neurologie is een prachtig vak, dat zich ontwikkeld heeft van een beschouwend karakter met vooral diagnostiek en begeleiding naar een dynamisch vak met krachtige behandelingen voor een groot deel van onze patienten, en  waarbij iedere minuut telt bij patienten met een acute beroerte. Het uitoefenen van het vak vraagt om analytische vaardigheden, het kunnen oplossen van puzzels. Met veel plezier oefen ik dat al uit, sinds ik in 1986 arts werd.  
In mijn werk heb ik daarbij een ontwikkeling doorgemaakt van technisch en medisch inhoudelijk goed werk leveren, naar meer kijken wat wij als dokters kunnen toevoegen aan de kwaliteit van leven van patiënten. Dat is meer dan alleen het stellen van de juiste diagnose en het  behandelen van ziekte. Dan gaat het om ‘Wat is belangrijk voor u?’ in plaats van ‘Wat is er aan de hand met u?’.
De patiënt moet daarbij centraal staan, de zorg dus rondom de patiënt georganiseerd. Ik ben daarbij een vurig voorvechter van samenwerking en afstemming met de patiënt,  leidende tot gezamenlijke besluitvorming. De rol van de dokter zal  daarbij gaan veranderen naar een meer coachende rol  met zoveel mogelijk regie bij de patiënt.
Ik ben nog steeds een gedreven en fanatiek wedstrijdsporter, in 2015 nog finisher in de Tour de France. Voel me ook een gedreven en gepassioneerd werker in de zorg. Net als in de sport, altijd er op gericht om het beste resultaat te bereiken en goede zorg te organiseren dicht bij huis voor alle patiënten in de Achterhoek. Niet gauw tevreden, en ook bij goede zorg kijken of het  toch nog beter kan. Werken in de zorg is immers continu verbeteren.Deel deze pagina: